Futsalcılarımızdan 6 Günde 2 Türkiye Şampiyonluğu

futsal_20_05_2015

İstanbul Üniversitesi Futsal Erkek takımımız 25 Nisan – 01 Mayıs ve 2 – 7 Mayıs tarihleri arasında katıldığı Türkiye Üniversiteler arası Futsal Süper Lig ve Üniversiteler Futsal Ligi şampiyonları şampiyonlukla tamamlayarak büyük bir başarıya imza attılar.

İlk turnuva Türkiye Üniversiteler arası Futsal Süper Lig müsabakalarıydı ve ev sahipliğini Çorum Hitit Üniversitesi yaptı.
2012 – 2013 ve 2013 – 2014 sezonlarını şampiyonlukla tamamlayan Futsal takımımız bu turnuvanın da en büyük favorisiydi. Grup maçlarında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’ni 2-1, Ağrı İbrahim Çeçen’i 9-1 ve Gaziosmanpaşa Üniversitesini 10-7 ile geçen takımımız lider olarak yarı finale yükseldi.
Yarı finalde Ege Üniversitesi’ni 4-2 ile geçen takımımız finalde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile eşleşti. Daha önceki 2 şampiyonluğun finalinde de mağlup ettiğimiz rakibimizi bu seferde 6-1 ile geçerek 3. Kez üst üste Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandı.
Bu şampiyonlukla beraber futsal takımımız 2016 yılında Hırvatistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı Kazandı.
Çorum’da gelen şampiyonluğun ardından 1 gün bile istirahat etmeden Samsun’a Üni-Lig finallerine geçen takımımız grup maçlarında Kafkas Üniversitesi’ni 10-0 , Ahi Evran Üniversitesi’ni 5-3 ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ni 8-1 yenerek yarı finale Yükseldi. Yarı finalde Adnan Menderes Üniversitesi’ni 4-0 geçen futsalcılarımız finalde yine Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’si ile eşleşti. Çorum’daki finalin aksine daha dirençli ve istekli bir rakip ile oynayan takımımız karşılaşmanın son 8 dakikasına 2-0 mağlup girdi. Onur Mengi ve Erdi’nin golleri ile skoru 2-2’ye taşıyan takımımız uzatma dakikalarında 3-2 Öne geçse de maçın bitimine 20 saniye Yediği golle rakibiyle 3-3 berabere kaldı ve maç penaltılara gitti. Penaltılarda rakibini 3-2 geçen İstanbul Üniversitesi Süper Lig’in ardından Üniversiteler Futsal Ligi’nde de 3. Kez üst üste şampiyonluk ipini göğüsledi.
Bu şampiyonluklarda beraber Türkiye Üniversite Sporları Federasyonları ve Gençlik Spor Bakanlığı Tarafından yapılan toplam 6 Türkiye şampiyonasından da birincilikle ayrılan İstanbul Üniversitesi Futsal Takımı geçilmesi zor bir rekora imza attı.
İstanbul Üniversitesi Futsal ve Futbol Takımları Sorumlusu Murat Kaya ve Antrenörlerimiz Cihan Özdemir ile Şeref Aslan’ın Düşünceleri şöyle: Murat Kaya “Kırılması zor bir rekora imza attık. Bütün oyuncularımızı kutluyorum. Şimdi ki hedefimiz Ağustos Ayında Polonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında en kötü ihtimalle yarı final oynayabilmek. Bize desteklerini esirgemeyen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan ALPAK ve Spor Birliği Müdürümüz Sayın Yrd Doç Dr. İlker YÜCESİR’e çok teşekkür ederiz”.
Cihan Özdemir “ Türkiye’de futsalın bir numarasını olduğunu bir kez daha kanıtladık. Şimdi gözümüzü Avrupa Şampiyonası’na çevirdik. Umarım Avrupa’dan da kupa ile döneceğiz.”
Şeref Aslan “Çok yorucu bir maratonu şampiyonluklarla tamamlamak bizim için harika oldu. Tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum.”

20/05/2015