İÜBİK 23 Nisan Ulusal Egemenlik Kupası İçin Yarıştı

İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü Yol Yarış Takımı 23 Nisan’da Tekirdağ’da ilki düzenlenen Ulusal Egemenlik Kupası Yol Bisikleti Yarışı için yarıştı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen yarışın startı, Tekirdağ Sahil Barış ve Özgürlük Parkı’nda verildi. 73 kilometrelik parkurda yapılan organizasyon, Şarköy Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Toplam 1800 metre toplam irtifa içeren, yer yer %18’i bulan zorlu tırmanışları ve teknik inişleri ile zorluk derecesi oldukça yüksek olan bir parkurda gerçekleşen yarışa Türk bisikletçilerin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan, Almanya ve Romanya’dan 450 bisikletçi katıldı.

İübik Yol Yarış Takımı adına yarışan toplam 10 bisikletçinin tamamı ise bu zorlu parkuru başarıyla tamamlarken, 19+ Kadınlar kategorisinde Özge SEÇKİN dördüncü, Fatma Feyza Nur KESKİN ise altıncı oldu.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Türetgen de Ulusal Egemenlik Kupası için yarışanlar arasındaydı. Türetgen, 40+ Erkekler kategorisinde dokuzuncu olarak parkuru başarıyla tamamladı.

02/05/2017