İstanbul Üniversitesi Dragon Bot Yarışları Tamamlandı

İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Müdürlüğü tarafından İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ve festival havasında geçen Dragon Bot Yarışları renkli görüntülerle tamamlandı.

Küçükçekmece gölünde düzenlenen Dragon Bot Yarışları’nın ilk gününde İstanbul Üniversitesi fakülteleri arasında düzenlenen yarışlara 28 takım 370 sporcu kürek çekti. Yarış sonunda Teknik Bilimler MYO şampiyon olurken, Mühendislik 3 takımı ikinci, Mühendislik 7 takımı ise üçüncülükle tamamladı.

Şampiyon Teknik Bilimler M.Y.O’na şampiyonluk kupasını Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yavuz PADEM ve Spor Birliği Müdürü Hamdi ÖZCAN takdim etti. İkinci olan Mühendislik 3 takımına kupasını Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Recai ÇALIŞKAN ve Spor Birliği Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Bülent DURAN takdim etti. Üçüncü olan Mühendislik 7 takımına kupasını Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Muhammed Ali AYDIN ve İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Hizmetleri Koordinatörü Ozan DEVELİOĞLU takdim etti. En Centilmen takım ödülü ise Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı takımına Spor Birliği Müdürlüğü Su Sporları Koordinatörü Özay ÖZDEMİR tarafından takdim edildi.

Dragon Bot Yarışları’nın ikinci gününde İstanbul’daki 14 üniversitenin katılımıyla 200 öğrenci kürek çekti.Yarış sonunda şampiyon Piri Reis Üniversitesi olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci, Marmara Üniversitesi ise üçüncü olarak yarışı tamamladı.

Şampiyon olan Piri Reis Üniversitesi’ne şampiyonluk kupasını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK takdim etti. İkinci olan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne kupasını İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şefi Kadir GÜNER ve İ.Ü. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet BİLGİN takdim etti. Üçüncü olan Marmara Üniversitesi’ne Kupasını İ.Ü. SKS Daire Başkanı Yavuz PADEM ve Üniversitemiz spor duayeni Ertuğrul KEREY takdim etti.

Yarışlara katılarak öğrencilerin heyecanına ortak olan Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AK, yarışma sonunda yaptığı konuşmada destekleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne teşekkür ederek önümüzdeki yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte organizasyonu Türkiye’deki diğer üniversitelerin katılımına açmayı istediklerini söyledi.

09/05/2017