Dragon Botta Ödüller Sahiplerini Buldu

İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Dragon Bot Yarışları'nda şampiyonlar belli oldu. Erkek kategorisinin 1.si Milli Savunma Üniversitesi, Karma kategorisinin 1.si İstanbul Üniversitesi oldu.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün katkılarıyla 5 Mayıs Pazar günü düzenlenen İstanbul Üniversitesi Dragon Bot Yarışları, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, Küçükçekmece Gölü’nde gerçekleştirildi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF)'ün onayı ve izniyle bu yıl 3.sü düzenlenen yarışlara yaklaşık 300 sporcu katıldı.

Yarışlar karma ve erkek takımları olmak üzere iki kategoride düzenlenirken toplamda 16 takım mücadele etti.

Erkekler Finali Milli Savunma'nın

Günün ilk yarışları erkekler kategorisinde gerçekleştirildi. Bu kategoride toplam dört tur heyecanı yaşanırken takımlar finale kalmak adına büyük çaba gösterdi. Heyecanın son ana kadar düşmediği yarışlarda ilk sırayı Milli Savunma Üniversitesi (A) aldı.

Katıldıkları tüm turları başarıyla tamamlayan Milli Savunma Üniversitesi, kupayı geçtiğimiz günlerde şehit olan Deniz Harp Okulu mezunu ve kürek takımı eski kaptanı, Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir adına aldı.

Kategorinin ikinciliğini ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (A) Takımı alırken üçüncülük İstanbul Üniversitesi'nin oldu.

Karma Takımlar Şampiyonu İstanbul Üniversitesi

Erkekler finalinden sonra düzenlenen karma takımlar finalinde şampiyonluk ev sahibi İstanbul Üniversitesi Karma Takımı'nın oldu. Kadrosunda Rafting A Milli Takım adına yarışacak kadın sporcuların da yer aldığı İstanbul Üniversitesi, tüm turlarda finishi rakiplerinden önde gelmeyi başardı. İstanbul Üniversitesi, üstün performansını finalde de sürdürerek şampiyonluğu kimseye bırakmadı.

Karma kategorisinde şampiyon İstanbul Üniversitesi'nin ardından ikinciliği Bezmialem Vakıf Üniversitesi alırken üçüncülük İstanbul Aydın Üniversitesi'nin oldu.

ETKİNLİKLE İLGİLİ DAHA FAZLA FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYINIZ...