Voleybol Turnuvası Kazananları Belli Oldu



40. Spor Şöleni kapsamında düzenlenen Voleybol Turnuvası'nda şampiyonlar 2 Mayıs'ta oynanan finallerle belli oldu. Kadınlarda Edebiyat Fakültesi, erkeklerde ise İktisat Fakültesi şampiyon oldu.

İstanbul Üniversitesi 40. Spor Şöleni kapsamında gerçekleştirilen Voleybol Turnuvası sona erdi. Yaklaşık bir buçuk ay süren organizasyonda şampiyonluğu ise tüm rakiplerini geçen İktisat Fakültesi erkeklerde, Edebiyat Fakültesi ise kadınlarda şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlar oldu.

Kadınlar'ın Birincisi Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesi, zorlu B Grubu'nda lider olarak çıktığı bir üst turda İşletme Fakültesi'ni saf dışı bıraktı. Yarı finalde ise zorlu geçen mücadelede İstanbul Tıp Fakültesi'ni 3-1 yendi ve finalde Hukuk Fakültesi ile karşılaştı.
Final müsabakasını da 3-0 kazanan Edebiyat Fakültesi turnuvada şampiyonluğu elde etti.

İkinci Hukuk Fakültesi de Edebiyat Fakültesi ile aynı grupta yer almış ve bir üst tura çıkma başarısı göstermişti. Çeyrek dinalde Diş Hekimliği Fakültesi ile karşılaşan Hukuk Fakültesi, rakibini 3-1 ile geçmişti. Sonraki turda ise İktisat Fakültesi'ni saf dışı bırakarak finale çıkmayı başardı.

Kadınlarda Üçüncülük İktisat Fakültesi'nin

Kadınlar kategorisinde üçüncü ise İstanbul Tıp Fakültesi'ni 3-2'lik skorla geçmesini bilen İktisat Fakültesi'nin oldu. A Grubu'nda yer alan İktisat, çeyrek finalde Eczacılık Fakültesi'yle eşleşirken rakibini kupanın dışına itmesini bildi. Bu sonuçla yarı finale çıkan İktisat, yarı finalde Hukuk Fakültesi'nin karşısına çıktı ve maçı kaybetti. İstanbul Tıp Fakültesi ile üçüncülük mücadelesine çıktı. Üçüncülük müsabakasında rakibini geçerek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

Erkeklerin Lideri İktisat

İktisat Fakültesi, B Grubu'nda başarılı sonuçlar alarak çıktığı bir üst turda Diş Hekimliği Fakültesi'ni saf dışı bıraktı. Yarı finalde ise zorlu geçen mücadelede İstanbul Tıp Fakültesi'ni 3-2 yendi ve finalde Hukuk Fakültesi ile karşılaştı.
Final müsabakasını da 3-2 kazanan İktisat Fakültesi şampiyonluğu elde etti.

Hukuk Erkeklerde de İkinci

Erkeklerde ikinci olan Hukuk Fakültesi de B Grubu'ndan bir üst tura çıktı. Çeyrek finalde Fen Fakültesi'ni geçmeyi başaran Hukuk, yarı finalde Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi'ni eledi ve finale yükseldi.

Erkeklerde Üçüncülük İstanbul Tıp Fakültesi'nin

Erkekler kategorisinde üçüncü ise Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi'ni 3-0'lık skorla geçmesini bilen İstanbul Tıp Fakültesi'nin oldu. Turnuva yolculuğuna B Grubu'nda başlayan İstanbul Tıp, çeyrek finalde Edebiyat Fakültesi'yle eşleşirken rakibini kupanın dışına itmesini bildi. Bu sonuçla yarı finale çıkan İstanbul Tıp, yarı finalde İktisat Fakültesi'nin karşısına çıktı. Bu turda rakibine kaybetti ve Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ile üçüncülük mücadelesine çıktı. Üçüncülük müsabakasında rakibini 3-0 skorla geçerek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.